Potrebujeme :
1) Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh so štipkou soli, lepšie sa vyšľahá. Pridáme polovičku cukru a vyšľaháme do hladka. 2)Zvyšok cukru vyšľaháme so žĺtkami (cca 4 minúty), prilejeme vodu a šľaháme ešte 1 minútu. Múku zmiešame s práškom do pečiva a polovicu primiešame do žĺtkovej zmesi . Potom do žĺtkovej zmesi pomaly primiešame (ručnou metličkou !!!) polovicu bielkového snehu, pridáme zvyšok múky, premiešame metličkou a nakoniec zvyšok snehu.
3)Tortovú formu NEMAZAŤ ani nevysýpať múkou! Na spodok treba dať pečiaci papier, boky nechať tak! Takto sa boky korpusu neodklonia dovnútra a korpus bude pekne rovný.
Cesto dáme do pripravenej formy , dáme piecť do vyhriatej trúby na 150°C na 1 hodinu. Počas pečenia trúbu neotvárajte, až na konci zistíte špajdlou, či je korpus upečený. Korpus necháme vo forme 5-10 minút, potom boky uvoľníme nožom a vyklopíme. Korpus režeme na časti až keď je dobre vychladnutý!
4)Pripravíme si plnku, korpus potrieme domácim marhuľovým lekvárom, prípadne pod to ešte jemne pokropíme kompótovou šťavou a rovnomerne rozotrieme plnku. Potrieme aj vrch a boky torty a zdobíme poťahovou hmotou.




Na plnku potrebujeme:
- 2 balíčky vanilkového pudingu Dr.Oetker
- 600 ml mlieka
- cukor podľa chuti, ja som dávala vanilkový, ale
množstvo si už nepamätám, okoštujte:)
- 250-300 g masla
A čo sa
týka medvedíka, toho som rezala ručne. Sú na to formy pre cukrársky Patchwork,
ale poradím si aj bez toho :)
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
jeeej, torta teda vyšla super!:) Tomášek je rocker?? :)
OdpovedaťOdstrániť