pondelok 14. mája 2012

Super korpus na tortu (pre Tomáška)



Potrebujeme : 

  • 5 vajec
  • 200 g hladkej múky
  • 200 g kryštálového cukru
  • 5 PL teplej vody
  • 1 ČL prášku do pečiva
1) Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh so štipkou soli, lepšie sa vyšľahá. Pridáme polovičku cukru a vyšľaháme do hladka.


2)Zvyšok cukru vyšľaháme so žĺtkami (cca 4 minúty), prilejeme vodu a šľaháme ešte 1 minútu. Múku zmiešame s práškom do pečiva a polovicu primiešame do žĺtkovej zmesi . Potom do žĺtkovej zmesi pomaly primiešame (ručnou metličkou !!!) polovicu bielkového snehu, pridáme zvyšok múky, premiešame metličkou a nakoniec zvyšok snehu.

3)Tortovú formu NEMAZAŤ ani nevysýpať múkou! Na spodok treba dať pečiaci papier, boky nechať tak! Takto sa boky korpusu neodklonia dovnútra a korpus bude pekne rovný. 
Cesto dáme do pripravenej formy , dáme piecť do vyhriatej trúby na 150°C na 1 hodinu. Počas pečenia trúbu neotvárajte, až na konci zistíte špajdlou, či je korpus upečený. Korpus necháme vo forme 5-10 minút, potom boky uvoľníme nožom a vyklopíme. Korpus režeme na časti až keď je dobre vychladnutý!

4)Pripravíme si plnku, korpus potrieme domácim marhuľovým  lekvárom, prípadne pod to ešte jemne pokropíme kompótovou šťavou a rovnomerne rozotrieme plnku. Potrieme aj vrch a boky torty a zdobíme poťahovou hmotou.

Popis: Popis: http://varecha.pravda.sk/la/00.gif
Popis: Popis: http://varecha.pravda.sk/la/00.gif
Popis: Popis: http://varecha.pravda.sk/la/00.gif
Popis: Popis: http://varecha.pravda.sk/la/00.gif

Na plnku potrebujeme:
  • 2 balíčky vanilkového pudingu Dr.Oetker
  • 600 ml mlieka
  • cukor podľa chuti, ja som dávala vanilkový, ale množstvo si už nepamätám, okoštujte:)
  • 250-300 g masla

    No a poťahová hmota White Icing, zoženiete ju napr. tu :) Je to skvelý obchod a pani dobre poradí.
    A čo sa týka medvedíka, toho som rezala ručne. Sú na to formy pre cukrársky Patchwork, ale poradím si aj bez toho :)


*
*
*
*
*
*
















1 komentár: