Zamatová roláda
Bolo štvrtkové ráno a výber zákusku bol zase na Peťovi. Nesťažujem sa, najťažšia práca ma tým obišla.
Musím len podotknúť, že to bol perfektný výber, taká dobrotka sa mi ešte nepodarila a dúfam, že to bude čím ďalej lepšie.
Piekla som ju už 2krát a o týždeň ma tento challenge čaká opäť :)
Na prípravu tejto dobroty potrebujeme
Na cesto
- 6 vajec
- 5 PL kryštálového cukru
- 3 KL kakao
- 1/2 KL prášok do pečiva
Na tvarohovú náplň
- 250 g jemný tvaroh
- 40 g maslo
- 1 PL práškový cukor
- 2 ks vanilkový cukor
- 250 ml smotana na šľahanie
- 1 ks stužovač šľahačky
Na polevu
- Stužený tuk (CERA) podľa potreby
- 100 g čokoláda na varenie
Postup :
- Vyšľaháme bielka, za stáleho miešania pridáme cukor, potom žĺtky a nakoniec kakao s práškom do pečiva.
Vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme piecť na 200°C na cca 5 minút.
Ešte horúce cesto zrolujeme pomocou vlhkej utierky a necháme vychladnúť. - Na plnku vyšľaháme šľahačkovú smotanu so stužovačom.
V druhej nádobe vyšľaháme zmäknuté maslo s cukrom a s tvarohom. - Obe zmesi spojíme, ale premiešame už len vareškou.
Nanesieme na studené cesto a zrolujeme späť. - Vo vodnom kúpeli pripravíme polevu. Polejeme a dáme do chladu.
Dobrú chuť !
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára