nedeľa 18. marca 2012

Zamatová roláda


Zamatová roláda


















Bolo štvrtkové ráno a výber zákusku bol zase na Peťovi. Nesťažujem sa, najťažšia práca ma tým obišla.
Musím len podotknúť, že to bol perfektný výber, taká dobrotka sa mi ešte nepodarila a dúfam, že to bude čím ďalej lepšie.
Piekla som ju už 2krát a o týždeň ma tento challenge čaká opäť :)



Na prípravu tejto dobroty potrebujeme 
Na cesto
  • 6 vajec
  • 5 PL kryštálového cukru
  • 3 KL kakao
  • 1/2 KL prášok do pečiva
Na tvarohovú náplň 
  • 250 g jemný tvaroh
  • 40 g maslo
  • 1 PL práškový cukor
  • 2 ks vanilkový cukor
  • 250 ml smotana na šľahanie
  • 1 ks stužovač šľahačky
Na polevu 
  • Stužený tuk (CERA) podľa potreby
  • 100 g čokoláda na varenie
Postup :  
  • Vyšľaháme bielka, za stáleho miešania pridáme cukor, potom žĺtky a nakoniec kakao s práškom do pečiva.
    Vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie  a dáme piecť na 200°C na cca 5 minút.
    Ešte horúce cesto zrolujeme pomocou vlhkej utierky a necháme vychladnúť.
  • Na plnku vyšľaháme šľahačkovú smotanu so stužovačom.
    V druhej nádobe vyšľaháme zmäknuté maslo s cukrom a s tvarohom.
  • Obe zmesi spojíme, ale premiešame už len vareškou.
    Nanesieme na studené cesto a zrolujeme späť.
  • Vo vodnom kúpeli pripravíme polevu. Polejeme a dáme do chladu.
Dobrú chuť !

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára